Mag iedereen op een E-Chopper rijden?

Om een E-Chopper te besturen dient u minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs (minimaal bromfietsrijbewijs (AM)). Als u over een autorijbewijs (B) of motorrijbewijs (A) beschikt, heeft u standaard ook een bromfietsrijbewijs. Daarnaast is de minimale leeftijd om een E-Chopper te besturen 18 jaar en mag er in de afgelopen 5 jaar geen sprake zijn geweest van een ontzegging van de rijbevoegdheid.

Kan ik mijn telefoon opladen tijdens de rit?

Onze Biker E-Chopper beschikt over een universele telefoonhouder met laadfunctie. De telefoonhouders op onze Cruiser E-Choppers hebben geen laadfunctie, indien u met één van onze Cruisers op stap gaat is het verstandig te zorgen voor voldoende accu capaciteit (bijvoorbeeld een powerbank).

Hoe snel rijdt de E-Chopper?

Onze E-Choppers zijn voorzien van drie standen. In de hoogste stand rijdt de E-Chopper een snelheid van ongeveer 25km/u.

Moet ik een helm dragen?

Vanaf 1 januari 2023 zijn de regels voor helmgebruik op snorfietsen aangepast. Vanaf deze datum is het dus verplicht een helm te dragen wanneer u op een E-Chopper rijdt. Uiteraard hebben wij helmen in verschillende maten voor u beschikbaar.

Moet ik de E-Chopper opladen onderweg?

Onze routes zijn zodanig samengesteld dat deze op 1 lading af te leggen zijn. Onderweg opladen is dus niet nodig. Let op dat als u van de route afwijkt, u terug bent op de start locatie voordat de accu volledig ontladen is.

Hoeveel personen kunnen er op een E-Chopper?

Onze Bikers zijn geschikt voor één persoon. Van de Cruiser kunt u echter gebruik maken met twee personen (max 205kg). Een bijrijder moet minimaal 8 jaar oud zijn, kinderen t/m 11 jaar rijden gratis mee.