Routes

Hieronder de routes die E-Choppers Salland voor u heeft samengesteld. Bij de start locatie krijgt u van ons een QR-code of een link, waarmee u met uw eigen smartphone één van onze routes kunt navigeren.

Salland route

Deze route voert u door het centrum van Olst naar het kerkdorpje Boskamp, dat voor 1382 ontstaan is als ontginningsgrond van een stuk bos, ook wel afgepaald bosland genoemd. De route gaat verder door het mooie Sallandse landschap van groen, weilanden, oude en nieuwe boerderijen en langs de wetering. Tijdens een ritje over de dijk vlak langs de IJssel kunt u genieten van het mooie uitzicht om vervolgens via Herxen het dorpje Wijhe binnen te rijden. Hier heeft u in de sfeervolle winkelstraat of bij de Loswal de gelegenheid iets te eten of drinken op één van de gezellige terrasjes. De route vervolgd zich naar Fortmond waar zich, in een bocht van de IJssel tussen Deventer en Zwolle, een prachtige uitkijktoren bevind naast de oude Steenfabriek. De steenfabriek is nog steeds goed vindbaar door de enorme gerestaureerde schoorsteen die nog altijd op het voormalige fabrieksterrein staat. Van hieruit rijdt u verder naar de start locatie, we horen graag wat u van deze route vond!

Langs deze route is op verschillende plekken de gelegenheid iets te eten of te drinken of bezienswaardigheden te bekijken.

Rondje Deventer

Deze route begint aan de rand van Salland, bij de veerstoep in Olst. Naast het ‘Baken van Overijssel’, welke ontworpen is door kunstenaar Lolke van de Bij en het stromende water van de IJssel symboliseert, vertrekt de ‘Olsterveer’ waarmee u naar de overkant vaart. Deze veerpont brengt al 5 eeuwen vee, karren en later natuurlijk ook auto’s, vrachtwagens, fietsers en E-Choppers over van Olst naar Welsum. De huidige Olsterveer is een dwarskabelpont uit 1982 van 35 bij 12 meter, per vaart kan deze pont 12 auto’s vervoeren. Eenmaal aan de overkant gaat de route naar het zuiden langs de in totaal ongeveer 125km lange IJssel, richting Deventer. Onderweg komt u langs de als boerenschuur vermomde LAAC-bunker (Light Anti Aircraft Control centre). In deze bunker bevond zich het commandocentrum van de luchtverdediging van de IJssellinie. Via het Worpplantsoen, dat bij hoogwater vaak onder water staat, rijdt u Deventer in via de Wilhelminabrug. Deze boogbrug, welke vernoemd is naar toenmalig koningin Wilhelmina, is 580m lang en verbindt Overijssel met Gelderland. Na een ritje over de Wellekade gaat de route wat verder de Hanzestad Deventer in om vervolgens in het buurdorp Diepenveen uit te komen. Diepenveen is sinds 1999 onderdeel van gemeente Deventer, heeft ruim 4700 inwoners en een gezellige hoofdstraat. De route gaat verder door bebost gebied en zal u via ‘Den Nul’, door het centrum van Olst terugbrengen naar de start locatie.

We horen graag wat u van deze route vond!

Deze route bevat 1 overtocht met de pond, bekijk hier de actuele tarieven.