Routes

Hieronder de routes die E-Choppers Salland voor u heeft samengesteld. Tijdens het E-Chopper rijden kunt u zelf een route navigeren met uw smartphone.

Salland route

Deze route voert u door het centrum van Olst naar het kerkdorpje Boskamp, dat voor 1382 ontstaan is als ontginningsgrond van een stuk bos, ook wel afgepaald bosland genoemd. De route gaat verder door het mooie Sallandse landschap van groen, weilanden, oude en nieuwe boerderijen en langs de wetering. Tijdens een ritje over de dijk vlak langs de IJssel kunt u genieten van het mooie uitzicht om vervolgens via Herxen het dorpje Wijhe binnen te rijden. Hier heeft u in de sfeervolle winkelstraat of bij de Loswal de gelegenheid iets te eten of drinken op één van de gezellige terrasjes. De route vervolgd zich naar Fortmond waar zich, in een bocht van de IJssel tussen Deventer en Zwolle, een prachtige uitkijktoren bevind naast de oude Steenfabriek. De steenfabriek is nog steeds goed vindbaar door de enorme gerestaureerde schoorsteen die nog altijd op het voormalige fabrieksterrein staat. Van hieruit rijdt u verder naar de start locatie, we horen graag wat u van deze route vond!

Langs deze route is op verschillende plekken de gelegenheid iets te eten of te drinken of bezienswaardigheden te bekijken.

Rondje Deventer

Deze route begint aan de rand van Salland, bij de veerstoep in Olst. Naast het ‘Baken van Overijssel’, vertrekt de ‘Olsterveer’ waarmee u naar de overkant vaart. Deze veerpont brengt al 5 eeuwen vee, karren en later natuurlijk ook auto’s, vrachtwagens, fietsers en E-Choppers over van Olst naar Welsum. Eenmaal aan de overkant gaat de route naar het zuiden langs de IJssel, richting Deventer. Onderweg komt u langs de als boerenschuur vermomde LAACC-bunker (Light Anti Aircraft Control Centre). In deze bunker bevond zich het commandocentrum van de luchtverdediging van de IJssellinie. Via het Worpplantsoen, dat bij hoogwater vaak onder water staat, rijdt u Deventer in via de Wilhelminabrug. Deze boogbrug is 580m lang en verbindt Overijssel met Gelderland. Na een ritje over de Wellekade gaat de route wat verder de Hanzestad Deventer in om vervolgens in het gezellige buurdorp Diepenveen uit te komen. De route gaat verder door bebost gebied en zal u via ‘Den Nul’, door het centrum van Olst terugbrengen naar de start locatie.

Deze route bevat 1 overtocht met de pont, bekijk hier de actuele vaartijden en tarieven.

Randje Veluwe

Deze route begint met een overtocht op de ‘Olsterveer’. Vanuit Welsum rijdt u vervolgens in noordelijke richting langs de IJssel om uiteindelijk in het prachtige, door bossen, heuvels, grasland en landgoederen omgeven, Heerde uit te komen. Na een rondje om het Heerderstrand leidt de route u verder door het mooie Zwolsebos. Een ritje door landelijk gebied brengt u weer terug bij de IJssel welke u dit keer oversteekt met de ‘Wijhese Veer’. Via het centrum van Wijhe rijdt u door het buitengebied en de kern van Olst weer terug naar de startlocatie.

Deze route bevat 2 overtochten met de pont, bekijk hier de actuele tarieven en vaartijden van de Olsterveer en de Wijhese Veer.

Explore the city

Met een mooie rit over de dijk voert deze route u langs de IJssel richting Hanzestad Deventer. Eenmaal in de binnenstad ervaart u de prachtige straatjes van één van de oudste steden van Nederland. Het Bergkwartier en Noordenbergkwartier (2 van de 8 kwartieren waarin de binnenstad is opgedeeld) kunt u verkennen per E-Chopper, daarnaast gaat de route door de mooie omliggende woonwijken. Ook aan wat Sallandse natuur is in deze route geen gebrek, eenmaal de stad weer uit begeeft u zich al snel in bosrijk gebied. Langs de Soestwetering voert de route u richting Den Nul en daarna weer terug naar Olst.